Witajcie,
podczytuje Wasze forum od dłuższego czasu. Jestem wegetarianką od wielu lat, staram sie w swoim życiu wprowadzać ekologiczne rozwiązania, z mniejszym lub większym sukcesem. Wspieram czynnie www.przystanocalenie.pl oraz nasze gdyńskie "ciapkowo". Ale do rzeczy.
Z moim mężem myślimy (i już mamy nawet działkę na oku) o zbudowaniu przedszkola. Marzy mi się ekologiczne przedszkole, mamy plany na ekologiczne rozwiazania z ogrzewaniem, wodą, etc. Zapewne nie uda się nam wdrożyć wszystkiego (chore wymagania sanepidu i innych urzędów oraz niechęć ludzi, etc.), ale chciałabym zrobić grupy z wegetariańskim/wegańskim jedzeniem dla dzieci...
Pytanie do Was... czy znacie lekarzy, najlepiej pediatrów z terenu Trójmiasta specjalizujących się w żywieniu dzieci dietami wegetariańskimi/wegańskimi... oraz wege catering, który podjąby się wyzwania robienia jedzenia dla dzieci? Chce rozeznać się w rynku i czy wogóle takie grupy wege dla dzieciaków miały by szanse bytu w naszej rzeczywistości.
Jeżeli mielibyście jakieś rozwiązania, pomysły, z chęcią o tym przeczytam. Może swoje doświadczenia z przedszkolami moglibyście przekazać?
Nie chce kolejnego przedszkola o pseudo aspiracjach na bycie ekologicznym i takim pro i do tego za mega kasę za czesne. Chcę przekazywać prawdziwą wiedzę na temat życia, jedzenia bez krzywdzenia, poszanowania zwierząt i otacząjącego nas świata.
Przepraszam, że się tak rozpisałam.... z góry dziękuję za odpowiedzi
pozdrawiam
Rooda