Moderator: michal
witaminka napisał(a):Strona oddziału polskiego na razie jest w budowie, Aga tłumaczy teksty i filmy, ale już w krótce będzie dostępna
Igualdad Animal / Animal Equality na celu ma podnoszenie świadomości o cierpieniu i śmierci zwierząt - ofiar szowinizmu gatunkowego i działania na rzecz zniesienia wykorzystywania zwierząt poprzez promocję weganizmu.
Działamy, aby uzyskać poszanowanie zwierząt poprzez:
- Edukacja społeczeństwa nt. szowinizmu gatunkowego i weganizmu.
- Badania miejsc eksploatacji zwierząt, takich jak gospodarstwa, rzeźnie i cyrki, aby odsłonić rzeczywistość do publicznej wiadomości.
- Przeprowadzanie 'ratunków otwartych' zwierząt z miejsc ich eksploatacji i znalezienie dla nich bezpiecznych domów.
- Organizacja pokojowych działań bezpośrednich, aby zwrócić uwagę na los zwierząt.
NASZE WARTOŚCI
Jesteśmy grupą, która uważa, że życie każdej istoty ma taką samą wartość. Naszym celem jest zniesienie wykorzystywania zwierząt na każdej płaszczyźnie, a nie wprowadzanie reform, takich jak np. 'humanitarne zabijanie', czy 'eko farmy', lub zmian w sposób jaki zwierzęta są wykorzystywane.
Wprowadzanie reform wykazało jedynie korzyści dla wyzyskiwaczy poprzez zwiększenie efektywności i zysku, a także dając obywatelom poczucie komfortu spożywania produktów pochodzenia zwierzęcego.
Jesteśmy świadomi walorów zdrowotnych i ekologicznych weganizmu, mimo wszystko ich nie promujemy, ponieważ waży to na nasze moralne obowiązki wobec zwierząt. Zamiast tego staramy się utrzymać nacisk na prawa zwierząt.
Według nas to weganizm jest jedynym rozwiązaniem eksploatacji zwierząt.
Igualdad Animal / Animal Equality współpracuje tylko z organizacjami kierującymi się tymi samymi wartościami.

neko napisał(a):nie wiem czy to pisac w tym temacie, ale mam taki pomysl, ze mozna by na stronie internetowej zrobic spis wegetarian, znaczy ze mozna by bylo sie wpisac i napisac od kiedy sie jest wege i np. osoby ktore nas zobacza moglyby sie tez wpisac, ze decyduja sie zostac wege... bo jakos mam wrazenie ze taka deklaracja by zobowiazywala i motywowala i w ogolei moze widzielibysmy dzieki temu czy akcje przynosza efekty
strasznie by bylo fajnie dowiedziec sie ze ktos z naszego powodu zostal wege
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość
Ekipa • Wszystkie czasy w strefie UTC + 1