Przejdź do zawartości

VIVA! Akcja dla zwierząŧ

dzień dobry

Tutaj możemy się przedstawić oraz napisać parę słów o sobie

Moderator: kawegga

dzień dobry

Postprzez Rooda » 5 lipca 2010, o 13:18

Jestem Rooda, z koloru włosów też...
Jestem wegetarianką. Mam kota, który wygrywa wszelkie możliwe mistrzostwa w leniuchowaniu. Niestety mój kot nie chce słyszeć o tym aby być wege.
Czy Wy też nie znosicie tych ciągłych pytań..??? "To co Ty tak właściwie jadasz?" "A czy na tym uda się przeżyć?"
Ja już nie mam siły na odpowiedzi. Mówię, że żyję miłościa....

Pozdrawiam
Rooda
http://www.przystanocalenie.pl
Rooda

GG: 0

Re: dzień dobry

Postprzez neko » 8 lipca 2010, o 12:07

Hej!
Ja sie calkiem ciesze jak ktos sie interesuje (oczywiscie, jesli jest naprawde zainteresowany, a nie probuje udowodnic mi, ze trzeba jesc mieso), bo moze jak sie wiecej dowie na ten temat, to tez zostanie wege... :) Chociaz chyba nikt jeszcze z mojego powodu nie zostal :/ No ale zawsze dobrze jak sie ludzie dowiaduja, ze mozna zyc bez miesa i sie nie umiera i ze to zdrowe i smaczne, moze zapamietaja i moze kiedys tez postanowia zmienic sposob odzywiania <marzenie>
neko

GG: 2718614

Postprzez Alfa » 12 lipca 2010, o 09:46

Witaj na forum. Mnie to nigdy nie irytowało. Będąc wege odpowiadałam na pytanie co jem jeśli nie jem mięsa, że wszystko oprócz mięsa :D . nie wchodziłam w dyskusje chyba, że ktoś był ciekawy. Jak był, to dyskretnie podkreślałam plusy tej diety.Pozdrawiam, a koty są super 8)
Alfa

Postprzez Rooda » 20 lipca 2010, o 10:27

Ja tez mowie co jem, co mi to daje, jak ktos jest zainteresowany... ale jezeli ktos mowi to z wyrazna ironia, wrecz szyderstwem - nie wchodze w dyskusje.
Dla mnie wazne jest to, ze osoby z mojego otoczenia zmienily swoj sposob patrzenia na jedzenie. Moj maz zrezygnowal z miesa i czuje sie z tym dobrze, a uwierzcie, ze nie wyobrazal sobie obiadu, jedzenia bez miesa.
http://www.przystanocalenie.pl
Rooda

VIVA! Akcja dla zwierząŧ

Powrót do Przywitajmy się!